open
Leven met prostaatkanker
Choose your language

Leven met prostaatkanker

Wanneer je de diagnose “prostaatkanker” te horen krijgt, komt er van alles op je af en je stelt je ongetwijfeld heel wat vragen.
Mensen in je omgeving geven goedbedoeld advies, en als je op het internet begint te lezen, zie je op den duur door de bomen het bos niet meer. Natuurlijk geeft je arts heel wat informatie, maar het is niet altijd eenvoudig om alles te verwerken, en soms vergeet je misschien dingen te vragen.

In dit kader hebben de patiëntenverenigingen Think Blue Vlaanderen en Wij Ook Belgium samen met Janssen de handen in elkaar geslagen. In samenwerking met artsen en verpleegkundigen werd een toegankelijke en duidelijke gids opgesteld die patiënten begeleidt vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt.

We vroegen Fernand Fonteyne (voorzitter Think Blue Vlaanderen) en André Deschamps (voorzitter Wij Ook Begium) wat er bijzonder is aan deze gids en wat je er als patiënt aan hebt. Bekijk hun verhaal:


Deze gids geeft duidelijke, betrouwbare informatie over de vele aspecten van prostaatkanker waar je mee te maken krijgt. Hij bespreekt onderwerpen van diagnose tot behandeling, maar ook bijvoorbeeld de emotionele impact die een kankerdiagnose kan hebben op jou en de mensen om je heen.
We willen je doorheen het hele traject bijstaan, zodat je op het juiste moment de relevante informatie bij de hand hebt en kunt nalezen. Je staat er dus niet alleen voor.

Benieuwd geworden? Lees de digitale gids hieronder of vraag een gedrukt examplaar aan bij jouw specialist:Let wel: deze gids is niet bedoeld ter vervanging van deskundig medisch advies, waarvoor je steeds bij je arts en je zorgteam terecht kunt. Mondige, gemotiveerde en goed geïnformeerde patiënten werken als volwaardige partners samen met artsen en zorgverleners aan de behandeling en opvolging van hun ziekte. Er staan gelukkig zeer veel bekwame mensen klaar om je te helpen.