Welkom bij JanssenWithMe!

Welkom bij JanssenWithMe!
Geneesmiddelen en vaccins

Bij Janssen werken we aan nieuwe geneesmiddelen en vaccins die een verschil kunnen maken voor patiënten en de maatschappij. Een goede gezondheid en een goede kwaliteit van leven zijn namelijk essentieel.

Hiervoor is het belangrijk dat patiënten goede informatie en ondersteuning krijgen die hen kan helpen om controle te houden. Met JanssenWithMe willen we duidelijke en evenwichtige informatie bieden over de ziektegebieden waarvoor we geneesmiddelen ontwikkelen. Informatie op deze website is niet bedoeld als medisch advies.

Betrouwbare informatie over je ziekte

Wil je meer weten over je ziektebeeld? Lees meer op onze websites over psoriasis, pulmonale arteriële hypertensie en prostaatkanker.

Binnenkort vind je hier ook meer informatie over andere ziektebeelden waar we actief in zijn.

Apsolutely

Psoriasis heeft een enorme impact op jou en je naasten. Ontdek hier tips om je leven weer in handen te nemen en getuigenissen van andere patiënten die van elke dag het beste maken.

Leven met pulmonale arteriële hypertensie

Omgaan met PAH is niet simpel, maar het kan. Ontdek hier alles over de diagnose en hoe je - door te luisteren naar je lichaam - toch kan genieten van het leven.

Leven met prostaatkanker

Wanneer je te horen krijgt dat je prostaatkanker hebt, komt er van alles op je af en je stelt je ongetwijfeld heel wat vragen. Hier vind je informatie van diagnose tot behandeling, praktische tips en getuigenissen van lotgenoten. Ontdek er hier meer over.

Informatie voor patiënten en hun naasten

Janssen heeft al verschillende informatiegidsen opgesteld in nauwe samenwerking met de patiëntenorganisaties die actief zijn in het veld van een specifieke ziekte, zoals oa. inflammatoire darmziekte, depressie en lymfoma. Al deze gidsen vind je hier.

Leven voorbij depressie


Leven met een inflammatoire darmziekte


Leven met lymfeklierkanker


Samenwerken met patiënten

Samenwerken met patiënten

We werken samen met patiënten en patiëntenorganisaties om te begrijpen wat echt belangrijk is voor patiënten. Deze kennis passen we toe bij het ontwikkelen en verbeteren van geneesmiddelen, behandelingen en de opzet van onze klinische studies. Zo betrekken wij het patiëntenperspectief op systematische wijze bij het hele ontwikkelproces van geneesmiddelen en daarna.
In al onze samenwerkingen met patiëntenorganisaties volgen we de gedragscode van de Europese Federatie van Farmaceutische bedrijven (EFPIA).

Microscoop

Klinisch onderzoek

Onze klinische onderzoeken zijn bedoeld om een verschil te maken voor patiënten. Daarom nemen we het patiëntenperspectief mee in de opzet van onze studies. Zo kunnen we bijvoorbeeld belastende onderzoeken beperken tot een minimum of beter de belangrijkste uitkomstmaten bepalen.

Icon Pill

Toegang tot geneesmiddelen

Janssen zet zich in om de waarde van geneesmiddelen voor patiënten en de maatschappij zo groot mogelijk te maken. Gesprekken met patiënten helpen ons om beter te begrijpen wat waarde is voor patiënten en hoe we deze waarde moeten meten.

Stetoscoop

Goed gebruik geneesmiddelen

Janssen wil informatie over geneesmiddelen in begrijpelijke taal bieden. Zo zetten we ons, samen met andere partijen, in om de leesbaarheid van de bijsluiter te vergroten en laten we patiëntinformatie over een geneesmiddel testen door patiënten op begrijpelijkheid.


Hoe wij waarde voor patiënten creëren

Door samen te werken met patiënten en patiëntenorganisaties integreren we het perspectief van de patiënt in elk onderdeel van ons werk. De inzichten die we krijgen, gebruiken we om de behandeling en de zorg voor patiënten te verbeteren. Bekijk de video en ontdek hoe we samenwerken om zorg te leveren die verder gaat dan het ontwikkelen van geneesmiddelen.

Wil je meer informatie, lees dan ons rapport ‘Innovatie voor de Samenleving’. In dit rapport vertelt Janssen op transparante wijze over onze rol als farmaceutisch bedrijf in de Belgische samenleving en daarbuiten.

Neem contact met ons op

Ben je als bestuurslid of medewerker actief bij een patiëntenorganisatie en wil je meer weten over hoe we het patiëntenperspectief verankeren in geneesmiddelontwikkeling voor jouw specifieke aandoening, klik hier.

Referenties

NHS. Pulmonary hypertension. Beschikbaar op: https://www.nhs.uk/conditions/pulmonary-hypertension/ Laatst geraadpleegd oktober 2021.
American Lung Association. Learn about pulmonary arterial hypertension. Beschikbaar op: https://www.lung.org/lung-health-diseases/lung-disease-lookup/pulmonary-arterial-hypertension/learn-about-pulmonary-arterial-hypertension Laatst geraadpleegd oktober 2021.