Prostaatkanker

Leven met
prostaatkanker

Een informatiegids boordevol feiten en getuigenissen voor en van mensen die leven met prostaatkanker.

Illustrator Klaas Verplancken maakte speciaal voor de gids een serie animaties om de ervaringen van prostaatkankerpatiënten krachtig in beeld te brengen.

Deze gids geeft duidelijke, betrouwbare informatie over de vele aspecten van prostaatkanker. Hij bespreekt onderwerpen van diagnose tot behandeling, maar bijvoorbeeld ook de emotionele impact die een kankerdiagnose kan hebben. Veel aandacht gaat ook uit naar de kwaliteit van leven bij mensen met prostaatkanker, en onderwerpen zoals urninaire incontintentie en seksualiteit komen uitgebreid aan bod.

Deze gids kwam tot stand in samenwerking tussen Wij Ook Belgium vzw, Think Blue Vlaanderen vzw en Janssen. De gids wordt mede ondersteund door de Belgische Vereniging voor Urologen (BVU), de Société Belge d'Urologie (SBU) en de Belgian Society for Radiation Oncology (BeSTRO).“Er is een duidelijke nood aan correcte en juiste informatie. En die inhoud komt echt van ons.”


André Deschamps
Voorzitter Wij Ook Belgium vzwPatiëntenverenigingen aan het woord

In deze video leggen Fernand Fonteyne (voorzitter Think Blue Vlaanderen) en André Deschamps (voorzitter Wij Ook Begium) uit wat er bijzonder is aan deze gids en wat je er als patiënt aan hebt.

Illustraties en animatie door Klaas Verplancken

Net zoals bij andere gidsen helpt het vaak om lichte, humoristische of kunstzinnige beelden te gebruiken bij het duiden van een ziekte. Klaas Verplancken deed dit bijzonder mooi voor prostaatkanker.


Referenties

NHS. Pulmonary hypertension. Beschikbaar op: https://www.nhs.uk/conditions/pulmonary-hypertension/ Laatst geraadpleegd oktober 2021.
American Lung Association. Learn about pulmonary arterial hypertension. Beschikbaar op: https://www.lung.org/lung-health-diseases/lung-disease-lookup/pulmonary-arterial-hypertension/learn-about-pulmonary-arterial-hypertension Laatst geraadpleegd oktober 2021.